10 Mayıs 2013 Cuma

TANIŞMA



Kız : neyi bekliyorsun ?
Adam : cesaretimi toplayamadım. Bakışların o kadar umarsız ki, insanın içine garip bir korku salıyor.
Kız çok içten gülerek:  hoşmuşsun gerçekten  ama sence de şu an bunları konuşmak çok budalaca değil mi ?
Adam : bahsettiğim tam da buydu işte-gülümser- ben de şu an sana etkili bir iltifatta bulunup, seni etkileyip, bu geceyi seninle birlikte geçirmeyi planlıyordum.
Kız: garip. Korku salmam mı iltifatın. Herneyse neden bu konusmayı uzatmaya çalışıyorsuz? Burdan başka yere geçelim demen yeterli oysa.
Adam : Burdan başka bir yere gidelim mi ?
Kız : beni ikna etmelisin
Adam : hadi gel benimle
Kız : tamam.

Burçakla tanışmaları bu kadar basit ve sıradan bir şekilde olmuştu. İnsan hiç bir zaman bir şeyin başlamasına karar veremez. Her zaman birdenbir başlamış olur ve geriye dönüp baktığında sürecin içerisinde belki de en az katkının kendisine ait olduğunu farkeder. İlişkilerde ise başlangıçlar milyonlarca tesadüfün bir arada olmasına bağlıdır.
İkinci gidilen barda sadece dans ettiler. Ortaokul yıllarında çok sevdiği bir arkadaşı  dansı ön sevişme olarak nitelemiş ve o yıldan sonra dans hep erotik bir başlangıç olarak görünmüştü ona. Dans sırasında beklenen yakınlaşma ve insanların kendilerini seyretmesini sağlayacak öpüşmeler başlamıştı.

Adam : bana geçelim mi ?
Kız: beni ikna etmelisin
Adam : hadi gel benimle
Burçak eliyle uzaklaştırıp dans etmeye devam etti. O anda Tuncay anladı ki bu kızı asla hafife alamayacaktı. Bir önceki iknasının kolay olmasının sebebi Burçağın onunla gelmek istemesi değil, oradan çıkma isteğiydi. Bunu farkettiğinde tekrar sokuldu ona.
Adam : Sana ot sararım
Kız : Şimdi benim dilimden konuşmaya başladın.

Eve girdiklerinde biraz ayılmaya başlamışlardı. Burçak hemen tuvaletin yolunu tuttu, Tuncay ise otun. İlk sigaralarını içerken birbirlerine oldukça yakın duruyorlardı. Son zamanlarda  Tuncayın hareketlerinde çok yoğun bir özgüven seziliyordu. Aslında sebebinin bakış açısı olduğunu gayet iyi biliyordu. Sorunları görmezden gelip güzel anların keyfini abartmak ve bundan kendisine bir pay çıkartmak yapmayı en iyi becerdiği şeydi. Sigaraları daha henüz bitmeden bu sefer kız bir sigara sarmaya yöneldi. Tuncay içine koyduğu ot miktarından, sigarayı sarış biçiminden aslında hiç de önemli bir süpriz yapmadığını farketti. Bir an için ne kadar şanslı olduğunu ve dans sırasında ne kadar da doğru bir adım attığını anladı.
Bütün gece seviştiler. Ottan kafaları güzelleştikçe sevişierek kendilerine geldiler. Ancak her sevişme sonrasında da keyif sigarası olarak yine sardılar. Hayatta bazı anlar vardır, bu an 1 dk da olabilir, bütün bir gece de. Hiç bitmemelidir o gece ya da hayat bitecekse işte böyle bir anda bitmelidir. Tuncay o gece 4. Sevişmelerinden sonra içtiği sigarada bunları düşünüyordu.

Sabah kalktıklarında burçak bir an nerde uyandığının  farkına varamamış bir görüntüdeydi. Boş gözlerle etrafına bakıyordu. Tuncay uyanmak istememesine rağmen kalkmak zorunda olduğu farketti. Bir kahve hazırladı ve bir an önce yalnız kalıp geçirdiği harika gecenin keyfini çıkartmak istiyordu. Bazen isteklerimiz çok yoğun olmasada davranışlarımızı her zaman için isteklerimiz yönlendirir. Tuncayın yalnız kalma isteği elbetteki Burçak’ı bir daha görmeme pahasına bir istek değildi ve  burçaktan gitmesini isterse bunun nereye varacağını da gayet iyi biliyordu. Ancak olan oldu ve hep aksi gibi davranmak istese de kız istenilmediğini farkettiği an gitmek için yeltendi ve tuncay karşı  koy-a-madı . Küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırmıştı, burçağın üzerinde gece dışarı çıktığı, askılı bir mini elbise ve fileli çorapları vardı.
Kız : Beni bu haldeyalnız başıma mı göndereceksin, hiç değilse arabama kadar benimle gelseydin.
İlk baharın ilk günleriydi ve hava hatırı sayılır derecede soğuktu.  Tuncay isteksiz ve bu isteksizliğini belli etmemeye çalıştıkça budala bir görüntüde kızla beraber çıktı. Çok sonraları bir gece, burçak o sabah yüzündeki ifadesinden dolayı ikinci görüşmeleri olduğunu söyleyecekti. Tuncayın cevabıysa içtendi: ağzında yarım ve sinsi bir gülümsemeyle : ben de sevişmemizden dolayı diye düşünmüştüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder