15 Haziran 2013 Cumartesi

itiraf

Ülkede kocaman bir SOPA var. Yıllardır bu sopayı elinde tutan CeHaPe zihniyeti adı altında toplayabilceğimiz ulusalcı, laik ve yasakçı zihniyet bizleri, yani din baskısından korkan insanları, ülkeye şeriat gelecek, bütün özgürlükler kısıtlanacak söylevleriyle kandırıp dindar insanları dövdü. Yıllarca ülke bölünecek , vatan elden gidecek yalanlarıyla Kürt’leri dövdü ve bizler de bu yalanlara inanarak bu dayağı seyretmekle yetindik. Bizlere gerçekleri göstermek isteyen marjinal sosyalistlere ise medyaya dayanarak inanmadık. Aslında tek dertlerinin sırça köşklerindeki güzel hayatlarına devam edebilmek, egolarını tatmin edebilmek, yatakta eşlerine yapamadıklarını kendi halkına yapabilmek olduğunu ne yazık ki çok geç fark ettik.. Sonra verdikleri mücadeleler sonunda önce dindarlar, sonra da Kürtler bu SOPA’lı eli kavradılar ve artık dayak sona erdi.
Ama işte ne olduysa bundan sonra oldu. Gücü eline alan AkePe zihniyeti SOPA’yı kırmak yerine onu kullanmaya başladı. Din elden gidiyor denilip bizlerin en basit haklarını bile gasp etmeye başladılar ve sizler tıpkı yıllarca bizlerin yaptığı gibi bu dayağı seyretmekle yetiniyorsunuz. Tek derdi damadına ihale vermek isteyen bir insanın baskısında, kendi evladınız dayak yerken hala daha gözleriniz açılmadı. Yıllarca bizim alet olduğumuz zorbalığa şimdi siz alet oluyorsunuz.
“Deney” adında gerçek bir deneyden yola çıkılarak çekilmiş bir Alman filmi var. Filmde aynı şartlardaki insanların bir kısmı gardiyan, bir kısmı da mahkum oluyor. Bir süre sonra her şeyin mizansen olduğunun bilinmesine rağmen gardiyanlar zalimleşiyor ve mahkumlar buna karşı direniyorlar. Bunun gibi çok fazla deney göstermiş ki insanlar gücü eline aldıklarında birden zalimleşebiliyorlar.
Şu açık ki biz bu ülkede dindarlar, inançsızlar, Kürtler, Türkler,Çingeneler, eşcinseller,orospular ve daha bir çok kitle bir arada yaşamak zorundayız. Artık görmemiz gereken de bu birlikte yaşamın tek koşulunun SOPA’yı kırmak olduğudur.
Gezi parkındaki direniş belki bunun başlangıcı olabilir, ben umutluyum.

1 yorum:

  1. hehehe çok salakmışım o zamanlar :) Analiz belki var ama öngörü sıfır bende :) Meğer insanların tek derdi sopayı ıslatıp daha da acı çekmemizi sağlamakmış... kan davası kültürü forever....

    YanıtlaSil