14 Temmuz 2014 Pazartesi

Üretmeyeceksin



Yuhanna (John) "Başlangıçta logos vardı,logos tanrıyla birlikteydi ve Logos Tanrıydı" diye başlar, yani başlangıçta ifade vardı der, herşeyin başına ifadeyi koyar ve onu tanrısallaştırır. Bütün Avrupa ortaçağ karanlığı, Kilisenin ifade özgürlüğüyle katilce mücadelesi olmamış mıdır ?
Allah'ın Hz. Muhammed'e verdiği ilk emir  "İkra:Yaratan rabbinin adıyla oku" olmuştur. Cahiliye döneminin acılarının ancak okumayla giderebileceğini söylememiş midir bu emir? Günümüzde İslam dininin ortaçağ karanlığını yaşamasının, namaza duran insanları katletmesinin ilk sebebi olarak müslümanların okumaması, özellikle kendilerini cahil etmeleri gelmiyor mu ?

Son olarak Musa Peygamber'e tanrısı Yehova 10 emir verdiğinde "Öldürmeyeceksin" dememiş midir? Neden Yahudiler bugün ilimleri, felsefeleri ve üstün nitelikleriyle değil de yaşlı, çocuk gözetmeksizin aldıkları canlarla anılıyor?

Tanrım, sanırım ümmetlerin senin sözünü özellikle dinlemiyor ve sen bunu bildiğin için elini ayağını çektin bizlerden ? Yoksa bugün bize seslensen "Üretme, daha fazla üretmeyeceksin, Allah'ın adıyla dur artık dinlen" diyeceksin ve bizler de çıldırmış gibi üretmeye devam edeceğiz....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder